вівторок, 24 червня 2008 18:35

Найстаршому артистові ансамблю "Яснозір"я" 84 роки

Ансамблеві "Яснозір"я" села Бірки Великобагачанського району  виповнилося 20 років. Він має звання народного. Його учасники грають на інструментах, співають народні пісні. Постійний керівник ансамблю — Василь Моспан, 45 років.

За 20 років склад "Яснозір"я" змінювався чотири рази. П"ять його учасників померли. Найстарішому артистові "Яснозір"я" Іванові Литвишку 84 роки. Чоловік у ансамблі грає на бубні. Інші постійні учасники — 75-річний Олександр Срібний та голова Бірківської сільради 45-річна Ніна Падалій. Нині в "Яснозір"ї" 10 артистів. Наймолодшій Алісі Назаренко — 10 років. Учасником ансамблю є також 17-річний Олександр Срібний.

15 років "Яснозір"я" виступає на головній сцені Сорочинського ярмарку. П"ять років поспіль ансамбль перемагав на обласному огляді фольклорних колективів "Чиста криниця". Щороку колектив грає та співає на обласному святі кобзарського мистецтва в райцентрі Велика Багачка "Взяв би я бандуру".

Ансамбль "Яснозір"я" представляв Великобагачанщину на звітному концерті Полтавської області в столичному палаці культури "Україна". Жодне свято в райцентрі не проходить без виступів ансамблю.

Зараз ви читаєте новину «Найстаршому артистові ансамблю "Яснозір"я" 84 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі