пʼятниця, 10 жовтня 2008 17:19

Найчастіше до рабства потрапляють у Росії, Туреччині та Ізраїлі

За шість останніх років 107 осіб із Полтавщини потрапили в сексуальне рабство за кордоном. За цей час в області не порушили жодної кримінальної справи щодо трудового насилля.

За три останні роки 41 людина звернулася до громадської організації "Родинний дім" у Полтаві. Там проводять реабілітацію осіб, які постраждали від трудової чи сексуальної експлуатації та рабства.

— Насправді людей із такими проблемами набагато більше, — упевнена голова організації Лідія Сафронова. — Існує проблема в невиробленому механізмі одержання статусу потерпілого. Його за наявністю необхідних доказів можна отримати в міліції, суді чи прокуратурі.

Каже, багато постраждалих не можуть довести, що над ними знущалися. Немає ані свідків, ані документів.

— Найбільше потрапляють у трудову та сексуальну експлуатацію в Росії. Туди найчастіше на заробітки їдуть українці, — говорить Сафронова.

Друга країна за кількістю потерпілих — Туреччина. Там процвітає сексуальне рабство. Чимало українських жінок відправляють туди обманом. У країні проституція офіційно дозволена. 30 тис. туркень мають пакет документів для ведення такого бізнесу. Іноземкам це заборонено.

Третьою країною із сексуальної експлуатації є Ізраїль. Також українці постраждали в Бельгії, Чехії, Польщі, Єгипті, Арабських Еміратах.

— Треба обережно ставитися до об"яв про роботу за кордоном. Торік по всій країні було оголошення, що в Америку потрібні працівники. Після цього посольство США попередило, щоб йому ніхто не вірив. Адже за останні п"ять років посольство не видало Україні жодної трудової візи, — застерігає Сафронова. — Зараз головне — утвердити регіональну програму протидії нелегальній міграції та торгівлі людьми. Вона допоможе створити умови для боротьби із цією торгівлею та пов"язаною з нею злочинною діяльністю, вирішить питання щодо об"єднання постраждалих від торгівлі, підвищить ефективність виявлення таких злочинів та осіб.

Зараз ви читаєте новину «Найчастіше до рабства потрапляють у Росії, Туреччині та Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі