Ексклюзиви
четвер, 26 червня 2008 18:44

Надувні басейни підбирають під зріст дитини

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  Полтавець Андрійко Дяченко любить купатися в надувному басейні у вигляді мухомора. Такий подарунок йому зробив хрещений батько
Полтавець Андрійко Дяченко любить купатися в надувному басейні у вигляді мухомора. Такий подарунок йому зробив хрещений батько

Минулого понеділка шестимісячному полтавцю Андрійкові Дяченку хрещений батько подарував надувний басейн із вбудованим тентом у вигляді мухомора.

— Поки що ми його використовуємо як манеж, — розказує мама хлопчика Тетяна Дяченко, 31 рік. — Синочкові подобається гратися надувними мухоморами, які йшли в комплекті з басейном. Як встановиться тепла погода, будемо наливати воду й купати Андрюшку. Він дуже любить плавати.

У магазині спортивних товарів "Динамо" продаються надувні басейни китайської фірми "Інтекс".

— Найменші басейни — 91 сантиметр на 23. У тепленьку водичку під наглядом дорослих можна саджати дітей із восьмимісячного віку, — розказує менеджер магазину Людмила Кибальник. — Є басейни різних розмірів. При купівлі треба враховувати зріст дитини. Дуже глибока штучна водойма може налякати малюка й відбити охоту плавати. Ціни на басейни невисокі, бо розраховані вони на рік-два.

Басейн для дорослих не надувний. Його діаметр — 3,66 м, висота стінки — 91 см.

— Він розкладається на долівці. Вода набирається і під її дією він розправляється, — каже Людмила Михайлівна. — Вода подається через спеціальний фільтр. Такий басейн коштує три-чотири тисячі гривень. Ми привозимо їх на замовлення.

Під дно треба підстеляти щось м"яке

Басейн із надувними іграшками діаметром 109 см і висотою стінки 58 см коштує 79 грн. Із діаметром 132 см і висотою стінки 52 см без іграшок можна купити за 50 грн.

На Центральному речовому ринку теж продають басейни фірми "Інтекс". 35-річна полтавка Ірина Федорова шукає басейн із надувним дном.

— Минулого літа купила для синочка басейн. Ставила його у дворі на асфальт. Під дно підстеляла покривало, — розказує жінка. — Але малому жорсткувато було стрибати. А через деякий час басейн став протікати. Виявилося, що порвалося дно. Купила в магазині спеціальний комплект і чоловік заклеїв дірку. Тепер хочу взяти басейн із надувним дном. У моєї племінниці такий, так їй дуже подобається. М"яко стрибати.

— Під дно треба підстеляти щось м"яке, — пояснює Людмила Кибальник. — Для цього найкраще підійде пориста резина.

Басейн із тентом діаметром 191 см коштує 420 грн. Є басейн, що складається з двох частин. В одній прикріплена невелика надувна гірка, іграшки. Такий коштує 329 грн.

Надувний басейн на чотирьох дорослих має розмір 229 см на 229. У нього є спинки, а в бортиках — отвори для пляшки пива чи напою. У нього вміщається 800 л води. Коштує 270 грн. Такий же, але більшого розміру — 305 см на 305 — продають на 100 грн дорожче.

Якщо басейн продірявиться, його можна заклеїти. Ремонтний комплект фірми "Інтекс" у магазині "Динамо" коштує 6,75 грн.

Зараз ви читаєте новину «Надувні басейни підбирають під зріст дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути