понеділок, 18 лютого 2008 17:09

Надія Береза померла біля материного двору

На Водохреще Надія Береза, 64 роки, з села Березівка Лубенського району їхала машиною з дітьми в гості до сватів у Лубни. Дорогою заїхала забрати свою матір Любов. Надія вийшла з машини, сперлася на паркан і померла.

— Баба Надя була повненька з виду, завжди усміхнена та миловидна, — згадує односельчанка Надія Шумейко, 42 роки. — До останнього тримала козу. Чотири дні перед бідою була в гостях. Розповідала, що кожного дня на горище за сіном лазить. Казала, в цьому її здоров"я.

Матері Надії Василівни Любові понад 80 років. Донька кожного дня їздила до неї велосипедом. Говорила, пішки ходити не може, бо ноги опухають.

Жінка працювала в Оріхівському бурякогосподарстві. З чоловіком Григорієм, який був водієм, виховали двох доньок. Обидві живуть у Полтаві. Ніна працює лікарем, а Людмила вчителем, виховує сина Олексія. Щотижня доньки по черзі провідували матір. Чоловік Григорій помер п"ять років тому.

— Її мати ще дійшла до кладовища, — каже Шумейко. — Поховали Надію біля чоловіка. Там спеціально лишили місце. Все село за нею шкодує. Вона мала гарний садок, з усіма односельчанами ділилася яблуками та грушами.

Зараз ви читаєте новину «Надія Береза померла біля материного двору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі