вівторок, 18 березня 2008 17:17

На звання почесного громадянина Кобеляцького району заявок ще немає

До 1 квітня триває подача заявок на отримання звання "Почесний громадянин Кобеляцького району".

— До комісії ще не надійшло жодної заявки, — говорить Олена Квартіна з Кобеляцької райдержадміністрації. — Торік було десять подань. Із них обрали трьох чоловік. Але звання присвоїли не в березні, а в травні, бо то не вся комісія зійшлася, то з її висновком не погодилися депутати, відправляли на доопрацювання.

Почесних громадян почали обирати з 2003 року. Тоді це звання присвоїли 30 мешканцям Кобеляк. Тепер щороку присвоюють трьом жителям району. Торік звання отримали хірург Олег Данилець, ветеран праці Дмитро Баранник, Патріарх Київський і всієї Русі-України, Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет (у миру Михайло Денисенко).

— Це звання отримує людина, яку рекомендує трудовий колектив, організація тощо, — пояснює Олена Юріївна, — Спеціальна комісія розглядає необхідні документи та готує проект рішення у формі рекомендації. Остаточний висновок про присвоєння звання приймає районна рада.

Почесному громадянину вручають нагрудний знак і посвідчення.

— Ніяких пільг це звання не дає, — каже Квартіна.

Зараз ви читаєте новину «На звання почесного громадянина Кобеляцького району заявок ще немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі