четвер, 27 січня 2011 18:31

На вивіз сміття вводять абонентські книжки

У Миргороді планують із 1 березня ввести абонентські книжки з оплати за вивіз твердих побутових відходів. Оголошення про це розвісили біля під'їздів багатоквартирних будинків. Багато мешканців  сприймають такі нововведення як чергову спробу підняти тарифи.

— Чула, хочуть удвічі підняти плату за вивіз сміття. А яке в мене сміття? Жменя лушпайок із картошки. До того ж будуть заключати договори із жильцями, як, не дай Бог, вчасно не заплатиш. Хай сміття вчасно вивозили б, а не з мешканців збиткувалися, — обурюється жителька будинку на вул. Панаса Мирного у Миргороді.

Раніше тарифи за вивезення сміття були включені у житлово-експлуатаційні послуги.

— Причин зміни оплати за вивезення сміття кілька. Нам "Спецкомунтранс" виставляє рахунки за послуги з вивезення відходів. Та вчасно проплатити їх не змогли, бо близько 20 відсотків мешканців за цю послугу платять із запізненням, — пояснює 43-річна Наталія Москаленко, головний економіст житлово-комунального управління Миргородської міськради. — Минулого року почастішали звернення щодо несправедливості нарахування оплати. Її нараховували відносно площі, а не жильців. І це правда — у трикімнатній квартирі може проживати одна особа. Побутових відходів у неї збереться мізер. Діти війни мають пільги на комунальні послуги, а ми надаємо житлово-комунальні. Люди йдуть до нас із претензіями. Але ж закон ми переступити не можемо.

За вивезення сміття торік мешканці платили 8,7 коп. за "квадрат" житлової площі. "Спецкомунтранс" провело попередній розрахунок з надання послуг. Плата за вивезення твердих побутових відходів буде 2,43 грн із розрахунку на одного мешканця квартири.

Зараз ви читаєте новину «На вивіз сміття вводять абонентські книжки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі