четвер, 18 грудня 2008 15:44

На виставу про бичка потрібно приходити в новорічних костюмах

На виставу про бичка потрібно приходити в новорічних костюмах

Із 19 грудня по 8 січня в Полтавському обласному театрі ляльок показуватимуть виставу "Новорічні пригоди солом"яного бичка". Після 45-хвилинної вистави для дітей влаштують розважальну програму з Дідом Морозом та Снігуронькою, у фойє закладу організують парад новорічних костюмів.

— Можна привести дитинку в костюмі або перевдягтися в театрі. Тоді на виставі буде настрій інший, святковий, — каже керівник літературно-драматичної частини театру 22-річна Ірина Локтєва.

П"єсу про символ 2009 року — бичка — написав актор театру ляльок Сергій Циба. Торік у театрі показували виставу про мишеня Гука.

— У цьогорічній виставі мишеня Гук також буде, — говорить Ірина. — Із бичком вони перешкоджатимуть тітоньці Негоді-Поганій погоді зробити так, щоб Новий рік не настав.

Виставу про бичка в театрі репетирують другий тиждень поспіль. У репетиціях задіяли два склади акторів.

— Репетирують із 10 ранку й до вечора, — розповідає Ірина Локтєва. — У виставі будуть і пісні, і танці. Кожен персонаж має власну пісеньку. Актори спускатимуться у глядацький зал, гратимуться з дітьми в ігри. Постійно спілкуватимуться зі сцени.

Сцену театру накрили білим покривалом. Поклали білі кулі — сніжки. На них гратимуть лялькові персонажі. Актори перекочують кулі, кидають їх у глядацьку залу.

— У сніжки з дітьми бавитимуться, — зауважує Ірина.

Лялька із соломи прожила б рівно одну виставу

Бичок та мишеня — лялькові персонажі. Їх виводитимуть на сцену. Персонажі, дід і баба, визиратимуть із-за ширми.

— Сумістити ляльок на ширмі з виводними ляльками та живими акторами — цікавий режисерський хід, — пояснює працівниця театру. — Ще одна родзинка — пересувні ширми. На сцені буде багато руху.

Акторка, яка грає Негоду-Погану погоду на репетиції знімає зі сцени біле покривало.

— Побачу, як ви на лижах та санчатах по асфальту покатаєтеся, — грубим голосом каже глядачам. — Перекочує сценою снігові кулі.

Ляльку солом"яного бичка виготовили не із соломи.

— Але на вигляд навіть не відрізниш, що то не солома, — сміється Ірина. — Він у нас дуже гарний, справжній український, стилізований. Якби зробили із соломи — лялька прожила б рівно одну виставу.

"Новорічні пригоди солом"яного бичка" показуватимуть із 19 грудня — тричі на день. Після кожної вистави діти танцюватимуть біля ялинки у фойє театру, гратимуть в ігри. Безкоштовно фотографуватимуться з казковими героями.


Полтава, обласний театр ляльок, із 19 грудня по 8 січня, ранковий, денний та післяобідній сеанси. Квитки 14 грн. Тел. 8 (05322) 7 90 81.

Зараз ви читаєте новину «На виставу про бичка потрібно приходити в новорічних костюмах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі