четвер, 14 серпня 2008 17:23

На весілля Шершнів усі прийшли у вишиванках

Автор: фото: Ольга Березіна
  Юрій та Вікторія Шершні реєструвати шлюб приїхали з Харкова до Машівки. Юрій звідти родом. Юлія вбралася у вишиту сорочку, пояс та вінок зі стрічками. Юрій — у сорочку, вишиту на полтавський манер — білим по білому
Юрій та Вікторія Шершні реєструвати шлюб приїхали з Харкова до Машівки. Юрій звідти родом. Юлія вбралася у вишиту сорочку, пояс та вінок зі стрічками. Юрій — у сорочку, вишиту на полтавський манер — білим по білому

Юрій та Вікторія Шершні приїхали одружуватися з Харкова на батьківщину чоловіка в Машівку. Розписувалися в районному Будинку культури. Молоді захотіли, аби всі гості прийшли на весілля у вишиванках.

Першою до Будинку культури на автівці під"їжджає сестра нареченого Тамара Коваль. Жінка одягнута в білу сукню, вишиту в національному стилі бісером. Коса заплетена, як у прем"єрки Юлії Тимошенко. З нею син років чотирьох у сорочці, вишитій синім хрестиком. На руках жінка тримає однорічну доньку. Дівчинка в атласній сукні з мереживом. На голові вінок — із кольоровими стрічками. Дитина постійно знімає його.

— Я піар-менеджер весілля, — жартує Тамара. — Усім тут заправляю, — сплескує руками та біжить зустрічати гостей.

Усі сходяться одягнуті в національному строї. У жінок на шиї разки яскравого намиста.

У вікна лікарні, що навпроти Будинку культури, виглядають пацієнти та медсестри. На тротуарі зупиняються перехожі. Із сусідніх установ повиходили чиновники в костюмах.

— Такого чуда ще не бачили. Але ж красіво як, — хитає головою жінка в капелюшку.

Під"їжджають молодята. Юрій одягнутий у білі штани та вишиту білим по білому сорочку. Вікторія вбрана у вишиванку, крайку, червону спідницю. На голові вінок із квітів зі стрічками.

Виголошують шлюбні обіцянки. Дружки стелять їм рушника. На нього молодята ступають одночасно. Іншим вишитим рушником їм перев"язують руки: праву — нареченої, ліву — жениха. Батьки підносять хліб-сіль. За краї рушника виводять молодих надвір.

Дружки на весіллі — син та племінниця нареченої, Артем і Маргарита. Для Юрія та Вікторії — це другий шлюб. В обох є дорослі діти.

— Нам уже не по 18 років, — каже чоловік. — Вирішили зробити таке весілля, як нам самим подобається. Сьогодні день незвичайний — 8.08.2008. Організувати теж захотілося щось незвичайне. Щоб не просто: розпишіться, получіть, до побачення. А в Машівці колись були на реєстрації і нам сподобалося, як тут усе душевно, по-домашньому.

Гості починають вітати молодих. До Вікторії схиляється її син Артем.

— Мумуль, усе клас! — шепоче матері на вухо.

Весілля справляють в обласному центрі у кафе "Пилипова хата". На стіл подають вареники, сало, гостям наливають горілки. Тамадою запросили акторку, яка грає роль гоголівської Солохи. Приїхали родичі з Полтави, Києва, Росії.

Зараз ви читаєте новину «На весілля Шершнів усі прийшли у вишиванках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі