понеділок, 14 січня 2013 06:30

"На роботу люди не виїхали, а діти в школу не пішли"

5 січня 28-річна Тетяна Налим майже 2 год. чекала автобус із Полтави до селища Червоний Шлях, який має їздити щогодини. Перевізники від маршруту відмовляються. Кажуть, він збитковий.

— Скупилася на базарі. Стою з сумками як дура. Маршрутка должна була приїхати о другій, а явилася близько четвертої. Питаю, в чому затримка, а водій огризається, мовляв, скажи спасибі, хоч так їздим, — говорить Тетяна Налим. — Із Червоного Шляху тоже не виїдеш. Раз через це на роботу люди не виїхали, а діти в школу не пішли. Чула, у січні змінився перевізник на маршруті, але краще їздити транспорт не став.

Місцеві говорять, перебої з автобусами почалися, коли міська влада перекрила основну дорогу до селища, бо вона стала аварійною. Автобуси пустили в 5-кілометровий об'їзд.

— У зв'язку з цим маршрут подовжився, ходив через Подол, а тепер через селище Яківці, — каже головний спеціаліст відділу транспортних перевезень та зв'язку 56-річний Володимир Уманець. — Колишній перевізник, приватне підприємство "Люг", відмовилося від нього. Тому із 5 січня на маршрут пустило свої автобуси приватне підприємство "Чаплигін".

Курсують два автобуси на 42 місця і дві пільгові маршрутки "Богдан".

— Їздять за графіком, може, не всі люди його знають, — каже приватний підприємець Євгеній Чаплигін. — Зараз транспорт ганяю впусту або загруженим наполовину. Доки була відкрита основна дорога, автобус їхав в один бік 20 хвилин, тепер 45. При вартості проїзду 1,75 це збитково. Тому днів 10 накатуватиму маршрут. Якщо людей не буде, напевно від нього відмовлюся.

Зараз ви читаєте новину «"На роботу люди не виїхали, а діти в школу не пішли"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі