Ексклюзиви
четвер, 31 липня 2008 18:32

На продажу огірків у місяць заробляють півтори тисячі гривень

Сім"я Писаренків із села Довгалівка Великобагачанського району чотири роки вирощує та здає оптовикам огірки.

— Ми закуповуємо сортове насіння Аякс і в червні садимо. Тоді збираємо огірки свої й у людей, — розповідає Ніна Писаренко. — То весь облік вела я, а тепер цим займається донька Оля. Тільки важити допомагаю, як важке.

— Цього року посадили тисячу насінин. Тепер щодня збираємо, щоб не переростали. Відсортовуємо за розміром і відкидаємо браковані, — розповідає 11-річна Оля Писаренко. — Я веду облік: записую прізвища людей, коли, скільки і якого огірка здали, кому і скільки грошей виплачено. Спершу вчилася у мами, тепер сама.

У селі вирощують і здають огірки 14 чоловік. Огірок від 3 до 5 см сорту Пікуль приймають за 4,7 грн/кг, Корнішон від 5 до 7 см — 2,7 грн, Стандарт від 7 до 9 см — 1,7 грн, а від 9 до 11 см — за 70 коп. Писаренкам за день здають 100–150 кг залежно від погоди.

— Я вже п"ять років на огірках, — усміхається організатор збору огірків Ігор Ващенко, 50 років, із села Устивиця Великобагачанського району. — Побачив у газеті оголошення від черкаської фірми "Верес". Сам педагог — улітку є вільний час. Спершу продаємо насіння. Пачка з тисячі зернят коштує 85 гривень. Потім у цих же людей удень по селах збираємо огірки, а вночі відвозимо на завод. За день у середньому збираємо чотири тонни.

Сім"я на 3 сотках за місяць заробляє 800–1500 грн. Із Ващенком співпрацює 200 чоловік із Шишацького і Великобагачанського районів.

Зараз ви читаєте новину «На продажу огірків у місяць заробляють півтори тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути