пʼятниця, 14 грудня 2007 16:14

На Полтавщині викрили 18 підпільних горілчаних цехів

Цього року працівники податкової міліції Полтавщини викрили діяльність 136 підпільних цехів. У 18 з них виготовляли горілку. З незаконного обігу правоохоронці вилучили спиртного на суму понад 2 млн грн.

У листопаді до трьох років ув"язнення засудили 33-річного мешканця Кременчука Юрія. Він розводив спирт із водою і розливав у півлітрові пляшки в орендованому гаражі. На них наклеював етикетки відомих торгових марок.

— Під час огляду в нього знайшли 97 пляшок горілки з етикетками різних фірм. Серед них — "Російська", "Графська", "Пшенична хвиля", "Олександрія". Два останні бренди мали підробні марки акцизного збору, — розповідає керівник слідчого підрозділу Державної податкової адміністрації в Полтавській області Петро Денисенко. — Ще вилучили 65 літрів етилового спирту та прилад для закорковування.

Пляшку напою чоловік продавав за 5 грн.

— Часто до такого сурогату додають ще й ароматичні добавки, — каже Денисенко. — А в Миргороді чоловік продавав підробний коньяк у пластикових пляшках.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині викрили 18 підпільних горілчаних цехів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі