вівторок, 25 березня 2008 17:47

На Полтавщині створили 66 пунктів зовнішнього тестування

Цього року всі охочі вступити до внз мають скласти незалежне зовнішнє тестування. Лише за його результатами зарахують на навчання. На Полтавщині зареєструвалися 18 тис. 300 осіб.

22 квітня в Україні пройде тестування з української мови та літератури. Його складатимуть на спеціальних пунктах. В області їх 66.

— Функціонуватимуть на базі загальноосвітніх навчальних закладів. Один створили у приміщенні Полтавського університету споживчої кооперації, — розповідає головний спеціаліст обласного управління освіти і науки Наталія Барболіна. — У кімнатах поставили по 15 столів і стільців для учасників. Буде стіл для двох інструкторів, громадського спостерігача і для речей.

Останній термін складання тестування з усіх предметів — 4 червня.

Конкурс сертифікатів та вступні випробування в університетах проведуть 5–15 серпня.

— Сертифікатом засвідчується результат зовнішнього оцінювання. Оцінки виставлятимуть за 12-бальною і 200-бальною шкалою. За останньою у вузах проводитимуть конкурс сертифікатів за спеціальностями. Прийматимуть лише ті, де оцінки не нижчі 4 балів за 12-бальною і не нижчі 124 за 200-бальною, — каже Барболіна.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині створили 66 пунктів зовнішнього тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі