четвер, 28 серпня 2008 15:48

На похороні Олексія Бречки тричі стріляли

Уранці 20 серпня в селі Велика Рудка Диканського району від інсульту помер місцевий житель Олексій Бречка, 86 років.

— Олексій Гаврилович довгенько хворів, — каже односельчанка, медсестра Любов Гарнишева, 53 роки. — Ми йому до останнього дня робили уколи.

Олексій Бречка жив із дружиною Палагією. Мають двох дітей та онуків. Донька Людмила — у Полтаві. Син Віктор працює столяром у Великій Рудці. Після війни Олексій Гаврилович працював у місцевому колгоспі різноробом, пізніше на фермі приймав молоко від доярок.

— Син Вітя доглядав за старенькими батьками, — говорить Гарнишева. — До останнього моменту був поряд із татом. Донька часто провідувала.

— На похоронах замість батюшки і музики мисливці дали три вистріли, — розповідає бухгалтер сільради 36-річна Олена Семенова. — Це була його остання воля. Він — інвалід Великої Вітчизняної війни. Через це отримував 100-відсоткові пільги на електроенергію та газ. Ми його щороку на 9 Травня вітали, носили пайок. Тепер у селі залишилися дев"ять ветеранів.

Зараз ви читаєте новину «На похороні Олексія Бречки тричі стріляли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі