четвер, 03 липня 2008 18:24

На пляжах Кременчука заборонили купатися

Тиждень тому санепідемстанція Кременчука заборонила купатися на пляжах міста.

— На центральному пляжі у воді виявлено 240 тисяч кишкових паличок на один літр при нормі п"ять тисяч, — каже головний санітарний лікар міста Віктор Акімов, 62 роки. — Цей показник перевищує норму вмісту бактерій для відкритих водойм у 48 разів.

Одна з причин забруднення — скидання фекальних стоків.

— Перед тим як потрапити до нас, Дніпро протікає через Київ, Канів, Черкаси, Світловодськ, — продовжує чоловік. — У річку попадають стічні води. Також у мене є припущення, що зі стічної труби в районі Затону витікають фекалії. Та й вода у Дніпрі вже починає цвісти.

Пляжі не відкриють, доки річка не буде відповідати санітарним нормам.

— Зробити воду чистішою може навіть таке явище як дощ, — каже Акімов. — Він сам чистий і може розбавити річкову воду.

У Полтаві якість води на пляжах міста, за словами головного санітарного лікаря міста Анатолія Журавльова, поки що в межах норми:

— Ворскла брудна тільки нижче готельного комплексу "Турист". Але там немає облаштованих пляжів. Забруднення буває до ста тисяч кишкових паличок на літр води. Нижче "Туриста" є випуск ливневої каналізації і спостерігається застій води.

Зараз ви читаєте новину «На пляжах Кременчука заборонили купатися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі