четвер, 16 жовтня 2008 19:42

На новому медобладнанні обстежуватимуть безкоштовно

Автор: фото: Ігор ФІЛОНЕНКО
  Лікар Новосанжарської райлікарні Юрій Гиря на новому медобладнанні обстежує голову селищної ради Андрія Реку, який першим погодився на огляд
Лікар Новосанжарської райлікарні Юрій Гиря на новому медобладнанні обстежує голову селищної ради Андрія Реку, який першим погодився на огляд

10 жовтня спільне підприємство "Полтавська нафтогазова компанія" подарувало Новосанжарській райлікарні діагностичне обладнання японської фірми "Тошиба" на 0,5 млн грн. Підприємство видобуває в Новосанжарському районі нафту та газ.

У п"ятницю в кабінеті виконувачки обов"язків головного лікаря райлікарні Ольги Гирі зібралося керівництво селища та району.

— Оце вам пощастило. Через тиждень головним лікарем станете, а тут ще й подарунок на 500 тисяч. Мені б таких привітальників, — жартує з Гирею голова Новосанжарської селищної ради Андрій Река. — Я навіть першим пройду обстеження. Нехай усі знають про моє здоров"я. У мене секретів немає.

Обладнання встановили, на ньому працює лікар Юрій Гиря.

— Цей ультразвуковий діагностичний комплекс дасть змогу на ранніх стадіях виявляти патології серцево-судинної системи, молочної залози, печінки, нирок, підшлункової залози. Обстежуватимемо й вагітних, виявлятимемо причини проблем із потенцією у чоловіків. Ось сьогодні знайшли у чоловіка пухлину на печінці. Вона невелика, швидко її вилікуємо, — говорить Гиря.

Андрій Река лягає на кушетку. Лікар умикає апаратуру та обстежує його.

— Легені та серце в Реки є, — жартує. Потім серйозним тоном додає, щоб селищний голова у вільний час прийшов на детальніше обстеження.

Керівник лікарні наголосила: обстеження на японському обладнанні буде безкоштовним. Пацієнтам пропонуватимуть добровільно внести 10–15 грн у лікарняну касу.

Зараз ви читаєте новину «На новому медобладнанні обстежуватимуть безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі