Ексклюзиви
четвер, 26 червня 2008 18:36

На новому ковроліні росте "трава"

На початку літа в магазині "Стройцентр" по Харківському шосе в Полтаві з"явився в продажу ковролін бельгійського виробництва з 5-сантиметровим ворсом "Валентіно нью". Він схожий на газон із травою.

— Такий килим дуже приємний для ніг на дотик. Наче ти ходиш по траві, — розповідає продавець-консультант магазину "Стройцентр" Юрій Федоренко. — Він зроблений із поліпропілену — синтетичного пластмасу. Тому ворс набагато м"якший за поліамідний і закручений по спіралі для ефекту хвилі. Переливається перламутровим відблиском.

Поліпропілен застосовують у медицині для хірургічних швів та штучних кровоносних судин як замінники шкіри.

— Він екологічно чистіший за інші матеріали. Там небагато хімічних домішок. І набагато менше притягує пил, — продовжує Федоренко. — Хоча він і затопчується швидше за інші. Тому найчастіше його стелять не у великих залах офісів, де проходять сотні чоловік, а в домівках. Коли забрудниться, спінюють миючим засобом, приміром, "Ваніш" і пилососять. Так "травичка" знову піднімається.

У "Стройцентрі" продають ковроліни "Валентіно" салатового, коричневого, бежевого, білого та темно-червоного кольорів. Метр такого покриття коштує 91—98 грн. Для підлоги в 16 "квадратів" він обійдеться у 1,5 тис. грн, для 20 "квадратів" треба 1,8 тис.

Зараз ви читаєте новину «На новому ковроліні росте "трава"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути