четвер, 28 жовтня 2010 16:36

На місці ринку прокладуть тротуари і встановлять ліхтарі

Автор: фото: Микола МАРЧЕНКО
  Працівник товариства ”Миргородсервісшляхбуд”
Працівник товариства ”Миргородсервісшляхбуд”

У понеділок на вул. Воскресінській біля центрального ринку в Миргороді почали встановлювати нові бордюри. Планують провести повну реконструкцію вулиці. На ній уже кілька років розміщений міський ринок. У базарні дні пройти-проїхати до автостанції та магазинів складно.

— Хазяйка сказала, що ми скоро тут не стоятимемо, — пояснює реалізаторка одного з наметів. — Відкриють нове приміщення ринку і нас переведуть туди. Та, кажуть, усім там місця не вистачить. Конєшно, оця штовханина в центрі не дуже кому подобається. Помню, як зайнявся магазин золота. Пожарка, поки між палатками минут п'ять добиралася, то й золото згоріло.

Половину торговців із наметів місцева влада планує перевести в нове приміщення міського ринку, в якому тепер добудовують другий поверх. Критий міський ринок розташований поряд із прокуратурою. Недалеко від нього — центральний районний ринок. Інша частина підприємців працюватиме на щойно відкритих Технічному ринку, міні-ринку Україна. Також організовують новий базар у мікрорайоні на вул. Багачанській.

Підприємців із центральної вулиці прибирають поступово. Більшість уже почали підшукувати собі місця на нових ринках. Проти реконструкції Воскресінської місцеві не виступали.

— Усім підприємцям місця вистачить, — запевняє мер Миргорода Олександр Паутов, 59 років. — У центрі міста вулиця не може бути ринком. Вона має бути своєрідним продовженням центральної алеї курорту. Уздовж Воскресінської будуть тротуари із плитки. Встановимо красиві ліхтарі. Це буде прогулянкова алея для жителів і гостей міста.

Тепер на вулиці працюють дві бригади. Одна ставить бордюри, по яких рівнятимуть при вкладанні плитку. Працівники водоканалу піднімають каналізаційні люки на рівень майбутніх тротуарів.

— Проводять реконструкцію павільйонів для промислових товарів на вулиці Воскресінській, — продовжує мер. — Із боку районного Будинку культури встановимо павільйончики для продажу квітів. Щоб бабушки не мерзли на морозі. На всю вулицю залишаться лише один-два ларки, котрі торгують сувенірами.

Зараз ви читаєте новину «На місці ринку прокладуть тротуари і встановлять ліхтарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі