четвер, 12 лютого 2009 19:49

На "Інтері" правди немає

Телеканал "Інтер" перетворився на "лабораторію новин" від Дмитра Фірташа, власника сумнозвісного "РосУкрЕнерго".

Юлія Тимошенко переконана в тому, що телеканал "Інтер" заангажований і необ"єктивний.

— "Інтер" — це приклад крайньої необ"єктивності, яку він демонструє під тиском пана Фірташа, — заявила прем"єр-міністр. — Шкода канал "Інтер", але я просто хотіла, щоб люди знали, що там правди немає. Там сьогодні в лабораторіях Фірташа формуються всі новини.

Один із власників "Інтера" Валерій Хорошковський визнав наявність впливу співвласника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа на канал. Фірташ, зокрема, має виключне право в будь-який момент викупити 50% акцій каналу. І саме цим пояснюється його вплив на "Інтер".

Раніше Юлія Тимошенко зауважила, що ні вона, ні її соратники не братимуть участь в ефірі програми "Свобода", поки канал не припинить заангажовану діяльність на користь своїх власників у їхній боротьбі проти уряду.

Юлія Тимошенко не братиме участь у програмі "Свобода"

"Останнім часом регулярні візити мільярдера Дмитра Фірташа на телеканал "Інтер" пов"язані не лише з його особистою присутністю в ефірі, — пише журнал "Власть денег". — Він, як людина, що має, за словами співвласника каналу Валерія Хорошковського, першочергове право на придбання половини акцій телеканалу "Інтер", але яка поки не є акціонером, чомусь бере активну участь в роботі найбільшого українського телересурсу. Фірташ регулярно з"являється в будівлі каналу, відчиняє двері до будь-яких кабінетів і, за неофіційною інформацією, навіть дає журналістам поради відносно підготовки сюжетів. Фактично впроваджене ручне управління каналом — захисна реакція олігарха на спроби знищити підконтрольну йому компанію "РосУкрЕнерго".

Зараз ви читаєте новину «На "Інтері" правди немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі