Ексклюзиви
вівторок, 08 липня 2008 18:17

На Дні села Тетяна Тацій виграла порося

Автор: фото: Марина БОРИСЕНКО
  Учасниця ансамблю ”Веселка” Будинку культури в Черкасівці Полтавського району 51-річна Лідія Шаргородська на Дні села пригощає односельців галушками зі шкварками, які сама приготувала. Гроші на продукти дали спонсори
Учасниця ансамблю ”Веселка” Будинку культури в Черкасівці Полтавського району 51-річна Лідія Шаргородська на Дні села пригощає односельців галушками зі шкварками, які сама приготувала. Гроші на продукти дали спонсори

У неділю святкували День села в Черкасівці Полтавського району.

— Сюди я переїхав із родиною у 1990-х роках, — каже голова сільради Микола Мосійчук, 47 років. — У Черкасівці вже років 20 люди нічого не святкують. Хоча виникла наша місцевість іще в 1765-му. Точної дати заснування села не знаємо. Тому вирішили святкувати напередодні Івана Купала. Але стрибати через багаття ніхто не буде.

Близько 100 жителів села зібралися в клубі. Влаштували виставку народних умільців та концерт.

Святкування мало розпочатися о 14.00. Але вимкнули електроенергію. У селі перебої з нею почалися ще зранку. Електрика Олександра Коваля, 41 рік, знайшли в сусідньому Божковому — світло з"явилося за півгодини. Тим часом почало танути морозиво, яке продавали на святі.

Під час концерту оголошують і вручають подарунки господиням кращих осель Любові Кочубей та Лідії Шаргородській, ветеранам війни, багатодітній сім"ї Ганни Усаткіної, в якої четверо дітей. Наймолодшій жительці села Анні Кочубей подарували рожеву іграшку-зайченя. Дівчинка народилася 7 червня цього року. Найстаріший житель Черкасівки — 94-річний Іван Ягодка. Він погано ходить, тож подарований йому килим забрала донька.

Усіх запросили надвір стати колом. Посередині поставили лототрон. Перед цим дружина голови сільради Катерина Мосійчук, 44 роки, продала 300 лотерейних білетів по 3 грн. Серед призів — мішки комбікорму, господарські прилади, цегла, коровай. Місцева жителька Тетяна Тацій купила 30 квитків. На них виграла 2 мішки комбікорму, металеву сітку для грилю і порося. Призи дали приватне підприємство "Зоря" та комбікормовий завод у Божковому. За виручені за лотереї 900 грн хочуть купити тенісний стіл у клуб.

— У Черкасівці вже давно немає колгоспу. Діє лише початкова школа, і мало роботи, — скаржиться Катерина Мосійчук. — Проте це свято свідчить, що село відроджується.

У селі до 200 жителів. Найбільші родини — Опішнянів і Кочубеїв. Вихідець із Черкасівки Юрій Кочубей зараз живе в Києві, він був першим послом України у Франції. Сьогодні, 9 липня, йому виповнюється 76 років.

До Черкасівської сільради входять також Божки, Божкове, Бурти, Вербове, Вільхівщина, Коломак і Опішняни.

Зараз ви читаєте новину «На Дні села Тетяна Тацій виграла порося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути