пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

На цукрозаводі виявили 50 гектарів конопель

У п"ятницю під час оперативно-пошукових робіт незаконних посівів маку та конопель на території 240 га Лохвицького цукрового заводу в місті Червонозаводське Лохвицького району правоохоронці виявили 50 га дикорослих конопель. Керівництво заводу про плантації не знало. Рослини виросли на місці збереження відходів заводу.

— Мобільна група помітила велику кількість конопляних полів при в"їзді в місто. Вони, як іглиночки стояли, соковиті, повні, високі на зріст, — розповідає Юрій Сулаєв з обласного управління міліції. — Із коноплі взяли пробу та направили в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. При перевірці було з"ясовано, що рослина нарковмістка, несе серйозну загрозу для області та країни взагалі, бо плантація величезна.

Цього ж дня в Лохвицькій райдержадміністрації провели нараду щодо найефективнішого способу знищення плантацій.

— Вирішили знищити всі кущі із коренем гусеничним трактором, який для цього виділив цукрозавод. Викорчувану коноплю висушать і спалять. Щоб вона більше не виросла, поле оброблять спеціальними нітратами та гербіцидами, — розповідає Сулаєв. — Поки тривають роботи, поле охороняється від наркоманів.

Роботи зі знищення плантацій планують завершити до кінця тижня.

Зараз ви читаєте новину «На цукрозаводі виявили 50 гектарів конопель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі