четвер, 10 вересня 2009 16:52

На безплатне місце було 27 бажаючих

Автор: Примітка: в університеті споживчої кооперації держзамовлення нема
 

— Вступна кампанія була незрозуміла, хаотична і дурнувата, — скаржиться ректор Полтавської аграрної академії 65-річний Віктор Писаренко.

Цього року до вузів області на денне навчання вступили 5,7 тис. осіб. ВНЗ прийняли заяв на вступ удвічі більше, ніж торік.

— На конкурси взагалі не можна було орієнтуватися. Абітурієнти подавали документи на 15–20 спеціальностей до десятка вузів одразу, — продовжує Писаренко.

У Полтавському університеті споживчої кооперації вступникам рекомендували подавати документи на одну спеціальність.

Міністерство освіти і науки значно зменшило кількість державних місць на непрофільні для вузів спеціальності.

— Народ зрозумів, що не одними бухгалтерами живе Україна. А селу потрібні агрономи, ветлікарі, технологи, — каже Віктор Писаренко. — На ці фахи ми набрали повні групи. А на економічні на платне навчання недобрали до сотні студентів. То й тепер зараховуємо.

Абітурієнти пільгових категорій подавали документи на найпрестижніші спеціальності. Через це випускники з високими балами в сертифікатах не змогли потрапити на обрані факультети.

— Якби пільговики йшли за загальним конкурсом, то навряд чи пройшли, — каже Павло Хоменко з приймальної комісії Полтавського педуніверситету. — Рідко в кого з них сума балів у сертифікатах перевищувала 300. На психологів подали заяви 25 пільговиків. А держава замовила лише 15 місць.

Зараз ви читаєте новину «На безплатне місце було 27 бажаючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі