четвер, 12 червня 2008 18:17

Мулярам і слюсарям платитимуть від півтори тисячі гривень

Із серпня цього року випускників училищ та вишів держава забезпечить роботою. Так хочуть припинити потік кадрів та закріпити їх на робочому місці.

Нині на підприємствах області найбільше вакансій мулярів, малярів, електрогазозварювальників, слюсарів-ремонтників, фрезерувальників, токарів, трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва.

Після навчання випускники мають зареєструватися у центрі зайнятості протягом двох місяців.

— Скільки їх влаштуємо цього року в Кременчуці, ще невідомо, — каже заступник директора Кременчуцького міськрайонного центру зайнятості Людмила Кузнєцова, 49 років. — Зараз ведемо переговори з директорами навчальних закладів та керівниками великих підприємств — колісного заводу, компанії "АвтоКрАЗ", товариства "Кредмаш". Укладемо договір із роботодавцями на працевлаштування випускників на два роки. За цей період їх не можуть звільнити за скороченням. Вони можуть піти лише за власним бажанням.

Їм платитимуть не менше середньої зарплати по області — 1590 грн.

На виконання програми "Дотації роботодавцям для забезпечення молоді першим робочим місцем" з держбюджету виділено 32 млн грн. Із них Полтавщині дали 800 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Мулярам і слюсарям платитимуть від півтори тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі