понеділок, 28 липня 2008 18:31

Моторні човни не дають спортсменам тренуватися

На пляжі Комсомольська в затоці Барбара місцева влада та міліція забороняє плавати моторним човнам. Вони небезпечні для відпочивальників. У затоці тренується Національна збірна України з веслування на байдарках та каное. Власники човнів заборону ігнорують. Місцева міліція нарікає, у них немає плавзасобів для патрулювання.

— У затоці проводимо заняття по веслуванню на байдарках, триатлону, — розповідає голова спорткомітету Комсомольська Віктор Подрезан.

За рік тут проходить п"ять-шість змагань обласного і національного рівня.

— Під час одних змагань на спортсменів мчав двоповерховий катер, — згадує Подрезан. — Рятувальники, ризикуючи життям, вискочили йому напереріз. Катер ледь устиг тормознути.

Торік міська рятувальна станція обіцяла виділити човен для патрулювання затоки. Однак не зробила цього. Пояснили, патрулюванням має займатися водна міліція. Така є лише у Кременчуці. У червні цього року влада Комсомольська вирішила перегородити шлях катерам спеціальними буйками. Їх до цього часу також не встановили.

Відпочивальники кажуть, майже щодня затокою на великій швидкості катаються двоє молодиків — на водному мотоциклі та водних лижах. Люди їх бояться. Матері не дозволяють дітям відпливати від берега.

Зараз ви читаєте новину «Моторні човни не дають спортсменам тренуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі