понеділок, 03 грудня 2007 15:50

Молоко скуповують утричі дешевше від ринкових цін

У Бабичівці на Глобинщині в сільській череді 17 корів. Було на 11 більше. Селяни тварин поздавали, бо невигідно тримати. Глобинський молокозавод літр молока закуповує по 1,65 грн.

— У мене дві корови. За шість тонн жому заплатила 350 гривень, за тонну сіна — тисячу. За десятилітрове відро макухи віддаю десятку, — каже жителька Бабичівки Олена Ситник, 33 роки. — Корів тримаю, бо в селі немає роботи. Молоко продаю на Новоіванівському ринку в Кременчуці по чотири гривні за літр. Перекупщики купують по 5,4–6 гривень за трилітрову банку. Їм здають ті, хто не може поїхати до міста. Квиток коштує три гривні 40 копійок в один бік.

На центральному ринку в Кременчуці стоїть 60-річна Любов Василівна з двома трилітровими банками молока. З однієї відлито літр молока — хтось купив.

— Я приїхала з Рокитного Кременчуцького району. Літр молока продаю по чотири гривні. Це якраз на дорогу, — розказує жінка. — За лабораторні аналізи заплатила гривню 35 копійок, за містове — п"ять. А хочеться дочці допомогти і онукам.

Кременчани переважно купують по літру молока. Продавців на ринку небагато. Селяни пропонують сир 18–20 грн/кг і сметану — 12–13 грн/кг.

Зараз ви читаєте новину «Молоко скуповують утричі дешевше від ринкових цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі