вівторок, 20 листопада 2007 07:05

Мисливці застрелили сім вовків

3–4 листопада на Полтавщині мисливці підстрелили сімох вовків на відкритті сезону полювання. Поява хижаків була несподіванкою: єгері перевіряли мисливські угіддя, але вовків не бачили.

— Три вовка застрелили в Гадяцькому, по два — у Шишацькому та Глобинському районах, — розповідає мисливствознавець обласної організації Українського товариства мисливців і рибалок Валерій Павленко, 29 років.

Загалом же мисливці бачили 15 вовків, вісім з яких утекли. У Шишацькому районі серед утікачів — ранений хижак.

— Вовки приносять шкоду. Один за день з"їдає м"яса на свою вагу, — розповідає Павленко. — Це дичина, свійські тварини. Може порвати тварин, не їсти, а наскладати в запас.

Протягом року єгерська служба систематично відстрілює вовків.

Павленко говорить, знищенню популяції вовків це не загрожує. Хижаки живуть не лише в лісах, а й у степах. На території України їх багато. На Полтавщині завжди були вовки. По області вони мігрують зграями.

Вовки, як і лисиці, переносять збудники сказу. За одного вбитого вовка мисливець отримує 100 грн.

Небезпечне потомство від вовків схрещених із собаками. Така тварина не боїться підходити до населених пунктів. Може нападати на людей.

Зараз ви читаєте новину «Мисливці застрелили сім вовків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі