середа, 07 травня 2008 18:49

Мирославі Капинос нікуди забрати трійню

13 квітня 19-річна Мирослава Капинос із Погребів Глобинського району народила трьох синів — Іллю, Миколу та Віталія.

— У сільраді сказали, що заберуть дітей, бо не маємо нормальних умов для проживання, — каже батько 30-річний Валерій Бондаренко. — Ми живемо в хаті моєї бабусі. Там немає газу й опалення. Будинок на стадії ремонту.

Нині породілля із синами в Полтавській міській лікарні. Після виписки служба у справах дітей Глобинського району планує тимчасово відібрати немовлят.

— Доки батьки не забезпечать нормальні умови для дітей, ми не можемо їх віддати. Розцінюємо це як загрозу їхньому життю, — розповідає начальник служби Наталія Шушвал, 26 років.

Родина сподівається отримати матеріальну допомогу на дітей та житло від держави. У Погребівській сільраді повідомили, що вільних помешкань немає.

— За законом, такого немає, щоб видавати квартири родині з трійнею, — пояснює спеціаліст обласного управління у справах сім"ї Аліна Сап"ян. — Органи місцевої влади можуть його виділити, якщо є фонди.

Торік в області народилися три трійні. У Глобинському, Гребінківському районах їх забезпечили житлом, у Кременчуцькому — надали ділянку під будівництво.

Зараз ви читаєте новину «Мирославі Капинос нікуди забрати трійню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі