Ексклюзиви
пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:14

Микола Кульчинський у ролі нардепа хоче підвищити пенсії

За попередніми результатами позачергових виборів до Верховної Ради, мандати депутатів отримають дев"ять жителів Полтавщини або ті, чий бізнес пов"язаний із цим регіоном.

Від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" проходить 72 особи. 72-й Микола Кульчинський, 60 років. Нині він живе в Києві. Микола вже був нардепом, головою Полтавської обласної "Просвіти", редактором газети "Наше слово", очолював обласний Народний Рух. Організував у Полтаві рок-фестиваль "Мазепа-фест". У 60-х роках сидів за "наклеп на радянську владу".

— Першим ділом хочу подати законопроект про соціальні гарантії військових та пенсіонерів на селі. Збільшити їм пенсії, — каже Кульчинський, який хоче працювати в Комітеті у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів. — Місцеві вибори слід проводити за мажоритарною системою, за певних депутатів, щоб вони несли якусь відповідальність перед виборцями. Ще слід розглянути законопроект про меценацтво — щоб зі спонсорів не брали податки. А сліпих і глухих слід забезпечити більшим спектром соціальних послуг. Скажімо, для спілкування їм потрібні мобільні телефони чи комп"ютери.

Від Партії регіонів у Раді буде два полтавці. N92 — Олексій Лелюк раніше очолював "Полтавагаз", був нардепом попереднього скликання і є головою обласного відділення Партії регіонів. N97 — екс-мер Комсомольська, міністр житлово-комунального господарства Олександр Попов.

П"ятеро полтавчан пройшли до парламенту від БЮТ

П"ятеро полтавчан пройшли до парламенту від БЮТ. N32 — Володимир Левцун. Раніше очолював Полтавську фабрику "Хімпластмас". Останні 9 років був нардепом. N40 — пенсіонер, колишній заступник губернатора, голова обласної "Батьківщини" Вадим Петренко. N44 — нардеп попереднього скликання Андрій Веревський. Йому приписують власність Полтавського олійно-екстракційного заводу, що входить до групи "Кернел". N62 — Костянтин Жеваго, який володіє Полтавським гірничо-збагачувальним комбінатом у Комсомольську й банком "Фінанси та кредит". У списку найбагатших людей України Жеваго займає п"яте місце. N109 — президент футбольного клубу "Ворскла" й керівник підприємства "Кременчукм"ясо" Олег Бабаєв.

Компартія забезпечила місце в парламенті керуючому справами виконавчого апарату Оржицької районної ради Сергієві Гордієнку.

У списках від різних партій і блоків до Верховної Ради йшли 116 жителів Полтавщини.

БЮТ претендує на третину керівних посад області

На виборах 30 вересня Блок Юлії Тимошенко набрав на Полтавщині найбільшу кількість голосів — 37,86%. Тепер "бютівці" мають намір зайняти третину керівних посад у органах виконавчої влади області.
— Ми хочемо одну або дві посади заступника губернатора, — каже голова обласної організації партії "Батьківщина" 61-річний Вадим Петренко, який пройшов у парламент під номером 40 у списку БЮТу.
Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кожемяко йде на пенсію. На цю посаду в "бютівців" є своя людина.
— Якби звільнилася посада губернатора, ми рекомендували б Дмитра Хрістова, Олега Кулініча, Володимира Марченка та багатьох інших, — розмірковує Петренко. — Ми з усіма товаришуємо. Я прекрасно знаю Валерія Асадчева, ми з ним на "ти". Відривати голову або випихати його бульдозером не будемо. Нехай працює, він фахівець. А може, Асадчев стане міністром — і буде вільна вакансія. То ми й на неї претендуватимемо.
— Коли я прийшов на свою посаду, обласною радою керував Володимир Марченко із БЮТу, — каже губернатор Валерій Асадчев, 54 роки. — Ми були готові в межах тієї коаліції формувати виконавчу владу. Але БЮТ сам проголосував за зняття свого голови облради й віддав посаду Партії регіонів. Якщо БЮТ і "Наша Україна" створять коаліцію, ми готові повернутися до цього питання.

Олена КІБЛИЦЬКА

Зараз ви читаєте новину «Микола Кульчинський у ролі нардепа хоче підвищити пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути