четвер, 20 березня 2008 18:54

Микола Касьян зведе каплицю

На міському цвинтарі в Кобеляках на вул. Ярмарковій найближчим часом розпочнеться будівництво каплички. Її зводитимуть на місці старої кладбищенської церкви, яку зруйнували за радянських часів у 1930-х роках.

18 березня освятили місце, де планують спорудити каплицю.

— Це вже третя церква, на освяченні якої я присутній, — каже колишній голова райдержадміністрації Володимир Чернявський. — Першим був Миколаївський храм, другий — Юрія Переможця в парку Богдана Хмельницького.

Освячували місце для каплиці священик Української православної церкви Київського патріархату Дмитро Кулічковський, священики греко-католицької церкви отець Андрій та отець Роман.

У церкві Всіх святих — попередня назва — можна буде провести в останню путь померлих, відспівати їх, замовити молебень.

Церкву зводитиме місцеве підприємство "Будекспрес". Уже підготували проект, закупили будматеріали. Інженер-будівельник Дмитро Сахно припускає, до осені каплицю спорудять.

Гроші на каплицю виділив місцевий лікар-костоправ Микола Касьян. 10 квітня, на його день народження, відбудеться закладення капсули й розпочнеться зведення фундаменту.

Зараз ви читаєте новину «Микола Касьян зведе каплицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі