середа, 27 серпня 2008 17:52

Михайло Петренко помер від інсульту

2 серпня поховали 85-річного Михайла Петренка із села Вирішальне Лохвицького району. Чоловік помер за тиждень після інсульту.

— Жвавий дідусь був. Не на вєліку, а пішки мотав. До останнього бігав. Він наш наймолодший учасник війни. Його запрошували в школу на свята. Цього року 9 травня прийшов на солдатську кашу. Ми здивувалися, бо Петренко хворів, — розповідає 45-річна Людмила Морошвило, інспектор із обліку Вирішальненської сільради. — Спокійної вдачі був. Гарний сім"янин.

Рік тому Михайло Петренко переніс перший інсульт. Після нього одужав.

Родом Михайло Іванович із Миргородського району. У 18 років пішов на фронт. Був поранений. Має нагороди. Після війни переїхали із дружиною Уляною до Вирішального. Збудував хату. Нині 78-річна жінка живе сама.

— Дружина ніколи не працювала, бо він її жалів. Михайло Іванович робив механізатором у дослідному господарстві "Вирішальне". Із технікою дружив. Жили з дружиною скромно. Мали мотоцикл. Завжди кіз тримали. Він для них сіно косив, бо це як члени сім"ї були, — продовжує Морошвило.

Донька Петренка Валентина живе та працює в обласному центрі. Має сина Артема.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Петренко помер від інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі