середа, 19 грудня 2007 16:19

Мера Кременчука Миколу Глухова назвали на честь Святого Миколая

Автор: фото: Інна МОСКАЛЬЧУК
  Вихователь полтавського дитсадка №29 58-річна Софія Кіптєла розпитує у дітей зі старшої групи, що їм подарував Святий Миколай
Вихователь полтавського дитсадка №29 58-річна Софія Кіптєла розпитує у дітей зі старшої групи, що їм подарував Святий Миколай

Полтавські посадовці через зайнятість доручають дружинам купувати подарунки до Святого Миколая.

— Моя дружина Валентина Петрівна завчасно вивідує, що онуки хочуть у подарунок, — розповідає мер Кременчука Микола Глухов, 59 років. У нього є донька Ганна та син Павло. Троє онуків — 9-річна Єлизавета, 8-річна Катерина та Єгор, 6 років.

— Я народився 14 грудня. Майже на Святого Миколая. На його честь мене й назвали, — хвалиться міський голова.

Старшим онукам Микола Володимирович дарує розвиваючі ігри. Найменшому Єгорові — м"які іграшки й солодощі.

У родині голови Полтавської облдержадміністрації 54-річного Валерія Асадчева прийнято обмінюватися подарунками.

— Виховую 24-річну доньку Тетяну та двох прийомних синів 17-річного Сашка та Женю, 15 років, — каже губернатор. — Узяв хлопців з дитячого будинку.

Асадчеву смаки доньки та дружини Валентини відомі. Тому не боїться помилитися. Прийомні сини подарунки замовляють. Що даруватиме цього року, Валерій Михайлович не каже — це буде сюрприз.

Пригадує, що його батьки подарунками не балували. Тато помер, коли Валерію Михайловичу було 10 років. Його виховувала бабуся Пелагея Максимівна з села Радуль Чернігівської області.

— Велика радість була, як давали печиво та цукерки, коли на Різдво ходив колядувати, — веде далі Асадчев.

Мерові Полтави 43-річному Андрієві Матковському син Мишко, якому майже три роки, замовив дитячий автомобіль.

— Хоче машинку, якою можна самому рулювати, — усміхається міський голова. — Коли Мишко не їсть, його лякають: як буде неслухняним, то на небі подарунки можуть переплутати.

Андрій Матковський до четвертого класу писав листи Дідові Морозу та клав їх на вікно.

Заступник міського голови Полтави Лариса Семеняга, 50 років, жаліється: через зайнятість доводиться подарунки дарувати заздалегідь.

У неї син Микола та донька Ольга.

— Хоч вони вже дорослі, але подарунки я кладу під подушку чи в чобіт, — говорить Лариса Борисівна. — Донька завжди каже: "Мамо, ну чому ти з вечора даруєш, а не вранці на свято?" — каже Семеняга.

Згадує, як їй, маленькій, на свято тато через кватирку кидав апельсини.


Уранці 19 грудня у полтавському дитячому садку N29 діти стають у коло та хваляться подарунками.

— Неслухняним дітям Миколай приносить дулю з маком, — упевнено каже 4-річна Юля Духович. Дівчинка замовляла Святому Миколаєві дитячий мобільний телефон.

— У Миколая є свій магазин на небі, там багато подарунків, — розповідає Вітя Орех, 4 роки. — Я повісив на ліжко кульок і він туди поклав багато цукерок і машинку.

До свята діти вчать молитви. Розповідають, що Святий Миколай живе на небі з Богом, а Дід Мороз — у лісі.

— Мені Миколай приніс ананас, а я хотіла комп"ютер, — зітхає Марія Лєшукова, 5 років. — Я йому подарую мобільний телефон і буду дзвонити — подарунки замовляти, — говорить дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Мера Кременчука Миколу Глухова назвали на честь Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі