четвер, 14 лютого 2008 19:04

Маршрутники опираються санкціям транспортної інспекції

9 лютого приватні міжміські перевізники поставили маршрутки біля Кременчуцького залізничного вокзалу. На кожній плакат — "Ні переобладнанню та незаконним перевіркам!".

Водії обурюються, що їх незаконно штрафують за переобладнані маршрутки. Кажуть, заміна автопарку для них нереальна. На це потрібні неабиякі кошти. У день страйку пасажири могли виїхати з Кременчука лише міжміськими автобусами з автовокзалу.

— Постанова Кабміну від 26 вересня 2007  року забороняє нерегулярні перевезення переобладнаним транспортом. На регулярні треба мати ліцензію, — пояснює голова Державної автотранспортної інспекції області Володимир Кужіль. — Це означає, що потрібно укласти договір із департаментом автомобільного транспорту області та возити людей з автовокзалу.

Правоохоронці доводять, що нерегулярними рейсами маршрутники щодня возять людей до Києва, Харкова, Дніпропетровська. Торік Полтавська облдержадміністрація оголосила конкурс на міжміські перевезення. Жоден із маршрутників, який його виграв, не з"явився по ліцензію.

— Їм вигідніше їздити не від автовокзалу, а набивати повні маршрутки людей, — каже Кужіль.

Минулого літа Мінтранс спільно з міліцією змусили маршрутників мати узгодження. В ньому йдеться про фах водія, наявність дозволу на перевезення. Тоді перевізники теж протестували проти узгоджень.

Автотранспортна інспекція проводить щоденні патрулювання. За переобладнані маршрутки видають припис. Якщо водій попався вдруге — штраф на 1,7 тис. грн. Торік в області оштрафували перевізників на 500 тис. грн. Переважно це маршрутники, які працювали без дозволів на перевезення.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутники опираються санкціям транспортної інспекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі