пʼятниця, 11 січня 2008 15:46

Марокканець Ясер Хайба ловить рибу на льоду

Автор: фото: Олена ЛУЦЕНКО
  Рибалка Микола Сардачук вийшов опівдні порибалити на ставку в мікрорайоні Сади-1 у Полтаві. Зловив тільки одного окуня. Каже, що вранці клює краще
Рибалка Микола Сардачук вийшов опівдні порибалити на ставку в мікрорайоні Сади-1 у Полтаві. Зловив тільки одного окуня. Каже, що вранці клює краще

На ставках поблизу мікрорайону Сади-1 у Полтаві щодня збираються рибалки. Опівдні на одній з водойм, що ближче до дороги, рибалять шість чоловіків. Поряд на ковзанах катаються діти.

Полтавець Анатолій Гордієнко, 66 років, на риболовлю вийшов о восьмій ранку. Сидить у бушлаті, ватяних штанях і хутряній шапці. Тримає зимову вудку з коротким вудилищем.

— Я ставковий рибалка вже 20 років. Дома нічого дєлать, — каже чоловік. — Частіше їжджу на дачу у Вісичі Новосанжарського району, бо там на озері краще ловиться. Хоча й тут є коропи, карасі й окуні. Он Вовка позавчора спіймав два отакі карасі, — показує до ліктя.

За словами Анатолія, в області риба найкраще ловиться в Кременчуцькому водосховищі та у водоймах, що в селі Кишеньки Кобеляцького району. А тут він часто лишається без улову.

— Мабуть, і сьогодні нічого не буде, — піднімає із води вудку без наживки.

На середині водойми дві лунки пробив третьокурсник Української медичної стоматологічної академії 25-річний Ясер Хайба. Одягнений у плетену шапку, пуховик і джинси. Він родом із Марокко. Каже, що рибалити навчився вдома на Середземному морі, що не замерзає.

— Я минут 20 назад приехал на озеро, — говорить хриплим голосом. — Третий раз тут рыбачу по часу-два. Рыбу не ем, отдаю котенку.

Ясер кілька разів ловив по 2–3 маленькі рибини. Як називаються, не знає.

67-річний полтавець Микола Сардачук на риболовлю радить виходити вранці.

— Так десь о восьмій риба гулять починає, а по обіді відпочиває. Окуня нада шукать, бо стайками ходить. За день, буває, й 20 лунок наб"ю, — показує на ополонки навколо себе. — Тут ловив окунів на грам 300–400.

Однак більше любить їздити по районах.

— На Кременчуцьке море їздив, там найкраще ловиться. Ще в село Василівку Диканського району. Там окунь, плотва і щука є крупненька, — зауважує Микола Володимирович. — О, клює! Оце окунь, — на гачку хитається маленька рибка, завдовжки до 15 см. — У мене є кіт. Як прийду додому, зразу до ящика з рибою біжить.

Із шести ставків біля мікрорайонів Сади-1, Сади-2 і Огнівка радить ловити на тому, що ближчий до Садів-2.

— Тут стоки з міста, — киває на випари з каналізаційних колодязів на березі. — А там чистий родніковий ставок. Водиться даже щука.

Неподалік сидять двоє чоловіків. 73-річний Григорій Котовський хвалиться, що риболовлею захоплюється з восьми років. Заради цього прокидається о третій ранку.

— Звоню Толікові, — махає на товариша, — у нього завжди є самогоночка, й ідем. Плітку й ліща ловимо на мотилька, опариша, курячі легені. Та сьогодні рибалка погана. Толя тільки окунька спіймав.

Зараз ви читаєте новину «Марокканець Ясер Хайба ловить рибу на льоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі