четвер, 14 серпня 2008 17:22

Марина Бабкіна отримала президентську стипендію

 

Президент Віктор Ющенко 5 серпня призначив стипендії імені Тараса Шевченка десятьом старшокласникам України за особливі успіхи у вивченні української мови й літератури. На Полтавщині протягом року її отримуватиме 16-річна Марина Бабкіна з міста Кременчук. Стипендія — близько 1 тис. грн, щомісяця.

Марина Бабкіна перейшла в 11 клас Кременчуцького ліцею N11. Живе з батьками. Матір Олена Францівна, 44 роки, працює заступником декана в Кременчуцькому інституті Дніпропетровського університету економіки і права. 45-річний батько Сергій Валентинович — електрозварювальник підприємства "АвтоКрАЗ".

— Вона звичайна дитина, але дуже відповідальна, — розповідає Олена Францівна. — До репетиторів не ходить. Практично не гуляє. У неї є школа, дім і репетиція.

Марина танцює в міському гурті "Козачата".

— У шість років вона добре читала. Нам порекомендували перевести її одразу в другий клас, — веде далі матір дівчини. — Та ми вирішили не ризикувати. Зараз їй краще даються точні науки — математика, фізика.

Куди вступатиме після школи, Марина ще не визначилася.

— Це унікальна дитина, — каже заступник директора з наукових робіт Віта Маркевич, 32 роки. — Вона переможниця обласних олімпіад із фізики, економіки, зарубіжної літератури. Писала наукову роботу з економіки, посіла третє місце в області. Бере участь у наукових конференціях, місцевих і всеукраїнських літературних конкурсах. Хоче писати наукову роботу з математики.

Зараз ви читаєте новину «Марина Бабкіна отримала президентську стипендію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі