середа, 13 лютого 2008 17:08

Майдан Кирила Осьмака з"явився в Шишаках

На сесії селищної ради 11 лютого клумбу в центрі Шишак назвали майданом Кирила Осьмака. Він народився в цьому містечку 1890 року й був президентом Української Головної Визвольної Ради (УГВР).

1944 року УГВР створила ОУН для залучення українських організацій до боротьби за незалежність України. Кирило Осьмак потрапив у руки НКВД. Він помер у російській тюрмі Володимирський централ 1960 року.

— На місці названої на честь Осьмака клумби раніше не було нічого, — розповідає секретар селищної ради Валентина Шаруда. — Торік до Дня Незалежності на ній поставили камінь із мармуровою табличкою Осьмаку, посадили квіти.

Клумба розташована на перехресті вул. Леніна, Комсомольської та Легейди. Раніше це місце ніяк не називалося. Тому вирішили назвати на честь земляка.

— Нічиїх інтересів перейменування не зачіпає, переоформлювати тут нічого, — каже Валентина Михайлівна.

Цього ж дня в Шишаках було прийнято рішення перейменувати вул. Чапаєва на Петра Балабуєва — відомого авіаконструктора, який мав будинок у селищі.

— Це ініціатива агрофірми "Шишацька", — додає Шаруда.

Зараз ви читаєте новину «Майдан Кирила Осьмака з"явився в Шишаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі