четвер, 09 жовтня 2008 18:34

Людям із вадами слуху на боулінг роблять знижку

Автор: фото: Ігор ПАРХОМЕНКО
  Відвідувачка грає в боулінг у клубі ”Турбіна” торгово-розважального центру ”Екватор” у Полтаві
Відвідувачка грає в боулінг у клубі ”Турбіна” торгово-розважального центру ”Екватор” у Полтаві

Із весни цього року люди з вадами слуху в клубі "Турбіна" торгово-розважального центру "Екватор" у Полтаві мають можливість грати в боулінг зі знижкою 25%.

За цей час вони об"єдналися в команду. 7 травня 2008-го посіли друге місце в Першому всеукраїнському любительському чемпіонаті з боулінгу серед глухих. 2 червня в Харкові здобули перемогу на другому любительському чемпіонаті.

— Ми хочемо створити справжню команду. Зареєструвати її та назвати на честь клубу "Турбіна". Хочемо професійно цим займатися. Зараз дізнаємося, які документи нам для цього потрібні, — розповідає учасниця команди Ліна Яловета. — Зареєструватися вирішили після перемоги в Харкові.

Професійно в команді займається сім чоловік, із них дві жінки. Найближчим часом планують провести відбірковий тур серед своїх гравців та взяти участь у Параолімпійських іграх.

— Щоб брати участь в олімпіаді, потрібно набирати 200 очок за гру, а ми поки що набираємо 150, — говорить учасник команди Георгій Яловета. — Для перемоги нам потрібно ще більше тренуватися.

На індивідуальних заняттях навчають усіх охочих

У "Турбіні" люди з вадами слуху тренуються двічі на тиждень у першій половині дня. Із початку жовтня заклад виділив їм тренера. Він навчатиме професійній грі та готуватиме до нових змагань. Вони відбудуться в кінці жовтня у Києві.

У клубі на індивідуальних заняттях боулінгу навчають усіх охочих. Розповідають про історію цього виду спорту, показують правильні позиції кидання кулі, етикету гри тощо. З-поміж полтавських клубів у "Турбіні" найбільша кількість ігрових доріжок — 24.

Окрім боулінгу, у клубі грають на більярді. Тут стоять чотири столи для російського, решта — для американського більярду.

Віднедавна в "Турбіні" щоп"ятниці організовують дискотеки. Вони розпочинаються о 21.00 і тривають до четвертої ранку.


Полтава, вул. Ковпака, 26, торгово-розважальний центр "Екватор", боулінг-клуб "Турбіна", щодня з 11.00 до 4.00.

Зараз ви читаєте новину «Людям із вадами слуху на боулінг роблять знижку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі