четвер, 22 листопада 2007 19:05

Любов Дудник сама добудувала хату

Минулого вівторка в селі Багачка Перша Великобагачанського району поховали 78-річну Любов Дудник. Жінка померла від ішемічної хвороби серця.

— Вона народилася в селі Широке. Змалечку працювала на полі. Вийшла заміж у Багачку Першу. Має двох доньок. Чоловіка забрали на фронт, тому сама добудовувала хату. Через п"ять років після війни чоловік помер від ран. Любов Павлівна залишилася з малими дітьми, — розповідає голова Багачанської Першої сільської ради Наталія Горбик, 46 років.

Удруге заміж не виходила. Молодша донька Валентина живе в Полтаві, Лідія — в Багачці Першій. Дудник мала п"ятьох онуків і стільки ж правнуків. Усе життя працювала в колгоспі "Зоря". Була ланковою, готувала їсти для трактористів. На пенсії працювала до 68 років. Тримала кіз, стадо гусей, обробляла город.

— На відпочинок не мала часу. Хатню роботу робила сама, — продовжує Горбик. — У вільну хвилину вишивала. В її хаті висіло багато рушників.

Горбик каже, що останні роки Любов Дудник була членом ветеранської організації. Часто відвідувала немічних пенсіонерів, допомагала їм по господарству.

Зараз ви читаєте новину «Любов Дудник сама добудувала хату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі