четвер, 11 листопада 2010 18:16

Лушпиння кукурудзи летить у ніс та волосся

Полтавці, що живуть у районі заводу залізобетонних виробів, кажуть: у вітряні дні з боку комбікормового заводу летять рештки перемеленого зерна.

— Із неба летить, ніби дрібний сніжок, — розповідає 32-річний Андрій. Він у цьому районі орендує приміщення під майстерню. — Падає у волосся, за комір залазить. А коли в ніс потрапляє, то сильно хочеться чхати. Воно й ніби нічого страшного немає, та погано, коли вдихаєш те лушпиння.

На комбікормовому заводі не відмовляються, що інколи вітер розносить від підприємства лушпиння із зерна.

— Луска — це побічний продукт сушки кукурудзи, — розповідає начальник відділу маркетингу Полтавського комбікормового заводу Володимир Іванець. — Уже закінчили її сушити. Більше жильців ближніх до заводу районів такі незручності не турбуватимуть. Коли будувалося підприємство, ні Браїлок, ні Половок не було. Це була околиця міста. А тепер, коли промислове підприємство забудували житловими масивами, заводу дуже складно. Є свої виробничі задачі, які мусимо виконувати. Дуже багато зробили, щоб уникнути скарг із боку мешканців міста. Останні кілька років справді не нарікали. Але будемо знову вдосконалювати процес переробки зерна.

Володимир Іванець каже, лушпиння кукурудзи не шкідливе. Його можна використовувати як добриво для кімнатних квітів.

Зараз ви читаєте новину «Лушпиння кукурудзи летить у ніс та волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі