четвер, 10 лютого 2011 17:13

Ловлять рибу в ставках із нечистотами

Каналізацією тхне від ставків, розташованих між мікрорайонами Сади-1 та Половки в Полтаві. На цих водоймах рибалять.

— Найчистіша вода у п'ятому й шостому — тих, що по обидва боки від мосту на Половки. Узимку ловиться тільки дрібний окунь, карась не йде, — розказує місцевий рибалка 35-річний Сергій Назаров. — Зараз інколи ловлю для кота, а влітку на шилівському шостому ставку карасі попадаються грамів до 300, аж солодкі. Риба чиста, без глистів, біля води не воняє. Може, там шось і є, так досі ж не отруївся.

Каскад дренажних ставків починається від першої міської лікарні, проходить між мікрорайонами Огнівка, Сади-2, 1, Юрівка та Половки.

— У водойми цілком легально виведена зливова каналізація міста. Є приватні будинки в Юрівці, вигрібні ями яких господарі повиводили у ставки. Навряд чи там можна ловити рибу, — говорить Юрій Кропивко, 35 років, заступник голови Октябрської райради міста. — Найбільша проблема тих водойм — безгосподарність, вони не мають власника. У Києві всі водні об'єкти передали на баланс комунального підприємства "Плесо". Нам теж треба так зробити. Коли буде господар, його можна притягти до відповідальності.

Місцеві екологи застерігають: не варто їсти рибу, що плаває у міських водоймах. Вона, наче губка, всмоктує токсини, важкі метали. Ті не виводяться з організму людини. Шкідливі речовини можуть призвести до ракових захворювань. Якщо відмовлятися від таких продуктів не хочеться, краще віднести їх на аналіз до лабораторії.

Зараз ви читаєте новину «Ловлять рибу в ставках із нечистотами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі