пʼятниця, 07 вересня 2007 07:02

Лисенята покусали бабусю і хлопця

Жителька села Бехтерщина Великобагачанського району 63-річна Анастасія Шкарупа на велосипеді поверталася з церкви. Їхала степом, коли до неї причепилося лисеня.

Тварина почала хапати жінку за ноги. Та впала. Тоді лисеня зубами вп"ялося їй у праве плече. Анастасія здавила йьому писок і задушила. Потім занесла на лісосмугу і вдарила хребтом об пеньок.

— Удома бабуся скупалася, перевдяглася й поїхала здаватися лікарям, — розповідає епідеміолог районної санстанції Сергій Костенко, 55 років. — Їй зроблять шість щеплень проти сказу.

У цьому ж районі на пляжі річки Псел лисеня підійшло до жителя Великої Багачки 10-річного Владислава Агафонова. Хлопець думав, що це собака, почав його гладити.

— Воно вкусило малого за руку й ногу, — розповідає Владиславова мама Світлана. — А коли від"їжджали з пляжу, навіть на машину кидалося.

— Я через дві години в тому місці розстріляв дев"ятьох собак, які зробили собі кубло прямо біля загризеного лисицею іншого собаки. Вони могли заразити сказом не одну людину, — каже 40-річний Микола Ляшенко з районного управління ветмедицини.

Заселеність мисливських угідь лисицями щонайменше вп"ятеро перевищує норму, вважають епідеміологи.

Зараз ви читаєте новину «Лисенята покусали бабусю і хлопця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі