четвер, 15 жовтня 2009 18:03

Лікар і матушка померли від отруєння грибами

На Полтавщині з початку року грибами отруїлися 30 людей, двоє померли.

У неділю в Миргороді поховали 52-річну Людмилу Коблик. Вона була дружиною священика Української православної церкви Київського патріархату отця Івана Подька.

Людмила Миколаївна з онуком 3 жовтня назбирали грибів у березовому гаю на території курорту. Насмажила їх на вечерю і з батюшкою поїли. Обом стало зле. Лікувалися самотужки. У понеділок потрапили в реанімацію. Священик наступного дня пішов із лікарні. Курс лікування дорогий, а тому, коли трохи покращало, повернувся додому. Матушка виписалася в середу. Але їй знову погіршало. Жінку забрала "швидка". Кілька днів лежала в лікарні, нікого не впізнавала.

— Як ми без матушки будемо, не уявляю, — витирає сльози 73-річна Раїса Кирюк. Жінка із померлою співала в церковному хорі. — У березовому гаю на кожному кутку табличка: "Збирати гриби небезпечно". Вона ж, видно, подивилася — курортники несуть гриби. І собі збирати. Відпочиваючі що? Принесли в санаторії на кухню: пожарте. А там гриби викинуть — і все. А тут таке нещастя. Матушка Людмила — це просто сама доброта. Була комунікабельною, вихованою, інтелігентною, чуйною.

Людмила Коблик мала музичну освіту, на кінець жовтня готувала вечір романсу.

Лікаря-терапевта міської поліклініки N3 Полтави 48-річного Юрія Мартинова поховали у вівторок. Чоловік добре знався на грибах. Назбирав сироїжок. Поїв їх із сином. Обидва потрапили до лікарні. За кілька днів батько помер. Син продовжує лікування.

Зараз ви читаєте новину «Лікар і матушка померли від отруєння грибами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі