вівторок, 15 січня 2008 16:12

Лідія Юрченко поховала сина й чоловіка

— Передай, що я всіх дуже любила, — сказала 70-річна Лідія Юрченко з райцентру Гребінка подрузі Оксані Цимбал перед смертю. А ще розпорядилася, в якому одязі її поховати, які страви на похорон приготувати та кому віддати майно. Жінку ховали сусіди, учні та колеги 10 січня. За три дні до цього їй зробили операцію на шлунку.

Лідія Олександрівна 46 років працювала вчителькою початкових класів, зокрема 36 — у місцевій школі N2.

— Вона до присмерку сиділа у школі. Учні її до останнього провідували — помагали і грядку виполоти, і врожай зібрати. Бо їй одній важко було, — розповідає директор школи Тамара Кулікова, 43 роки.

Жінка жила сама. Її старший син-пілот Олександр згорів у вертольоті під час навчань у військовій частині селища Васильків на Київщині. У гелікоптер вдарила блискавка. За півроку після цього від інфаркту помер чоловік Семен. Лідія доживала віку з матір"ю Тетяною. Та померла 4 роки тому.

— Улітку ми збиралися в неї на 70-річчя. Вона шкільне життя згадувала — кумедні історії, екскурсії до Києва, Санкт-Петербурга, Москви, — веде далі Кулікова. — Розповідала про своїх учнів. Знала, як склалася їхня доля , хто ким став.

Зараз ви читаєте новину «Лідія Юрченко поховала сина й чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі