четвер, 28 жовтня 2010 16:34

Лічильники тепла в багатоповерхівках стали невигідні

У Миргороді жителі 10 багатоповерхівок передали лічильники тепла, які купували за власні кошти, у комунальну власність жеків.

— У моєму будинку років сім тому поставили лічильник тепла, — розповідає Олександр Марченко, начальник Миргородського комунального житлово-експлуатаційного управління. — Тоді були інші тарифи. Людям по лічильнику виходило вдвічі менше платити, ніж за квадратні метри.

На той час лічильник тепла коштував близько 12 тис. грн. Жителі купували його в складчину. Тепер через ріст тарифів на газ та електрику оплата за лічильником і нарахування за житлову площу фактично зрівнялися. Перевірку лічильника жильцям потрібно робити кожні два роки. Вона коштує 1,2 тис. грн.

— Люди почали звертатися у виконком і до нас із проханням взяти питання експлуатації та повірки лічильників на комунальне господарство, — пояснює Марченко. — Пішли назустріч. Юристи знайшли механізм, як законно це зробити. Жильці будинку повинні на зборах  вирішити питання про передачу лічильників тепла в комунальну власність. На сесії міської ради приймають відповідне рішення.

Зараз ви читаєте новину «Лічильники тепла в багатоповерхівках стали невигідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі