четвер, 10 липня 2008 15:31

Леоніда Нефедовича судитимуть за смерть трьох людей

  Леоніда Нефедовича фотографують біля вимірної шкали в міськвідділі міліції Кременчука після аварії. Розбите лобове скло пошкодило йому око
Леоніда Нефедовича фотографують біля вимірної шкали в міськвідділі міліції Кременчука після аварії. Розбите лобове скло пошкодило йому око

Розслідування аварії в Кременчуці, під час якої загинуло подружжя 30-річний Юрій та 25-річна Аліна Сохіни та їхній товариш 30-річний Євген Бринов, завершено. Кримінальну справу проти водія "Порше Кайєн" 33-річного Леоніда Нефедовича із Кременчука 4 липня міліція передала до суду.

5 квітня цього року автівка на швидкості розірвала на частини трьох кременчужан. За кермом був директор торгового дому "Тульчинка" Нефедович. На час розслідування його три місяці тримали в Полтаві у слідчому ізоляторі. Двічі перевіряли кров на алкоголь. Місяць чекали на результати експертизи автомобіля "Порш Кайєн" із німецького сервісного центру. Аналіз крові водія виявив, що на час аварії чоловік був тверезим. Правоохоронці не повірили експертизі. Призначили повторну. Її проводив Київський науково-дослідний криміналістичний центр.

— У медичному протоколі з місця аварії було записано про запах алкоголю з рота водія, почервонілу шкіру, — говорить 31-річний Олександр Скороход, начальник відділу розслідування ДТП слідчого управління обласної міліції.

Працівники міліції направили зразки крові до Києва, щоб перевірити, чи дійсно вона належить Нефедовичу. Результатів поки що не отримали. Кажуть, дослідження складне та тривале. На алкоголь кров повторно не перевіряли.

— Якщо він був п"яний — це обтяжуюча обставина, — каже слідчий. — Але на кваліфікацію злочину вона не вплине. За зібраними доказами та словами свідків встановили, що водій був нетверезий.

Правоохоронці провели відтворення обставин аварії. Попередньо повідомляли, що автівка рухалася зі швидкістю понад 100 км/год. Наїхала на людей за 50 м від пішохідного переходу. Потім вискочила на газон та врізалася в залізобетонний стовп. У "Порші Кайєн" із Нефедовичем був пасажир 42-річний Ігор Конюхов. Чоловіка після аварії відпустили. На суді він виступатиме свідком від обвинувачення.

— Нефедович лише за два місяці почав давати покази, — говорить Скороход. — Прямих свідків аварії немає.

Експертизу "Порша Кайєн" проводили на станції техобслуговування в Дніпропетровську. Правоохоронці переслали роздруківку обстеження до Німеччини. За місяць звідти повідомили, що під час аварії автомобіль мав швидкість трохи більшу за 20 км/год. Комп"ютерна діагностика показала його справність.

— Ця інформація слідчими до уваги не бралася, — продовжує Скороход. — Ушкодження потерпілих говорять, що автомобіль їхав із більшою швидкістю.

Дату суду призначать після попереднього судового слухання. Родини загиблих про результати слідства не повідомляли.

— Сказали, справа передана до суду і все, — розповідає Ольга, матір загиблого Євгена Бринова.

У чоловіка залишилися дружина Ірина та 5-річна донька.

— Самі розумієте, зараз все куплено, — веде далі жінка. — Із нашої сторони свідків немає. Були люди, які хотіли дати покази, але відмовилися. Чому — не пояснили.

Євген Бринов закінчив залізничний технікум. Працював менеджером у компанії "Мівіна". Навчався в Харкові на зв"язківця.

— Женічка мені не сниться. Татові також. Не вірю, що його немає, — схлипує жінка. — Був дуже хорошим. Не пив, не курив. Завжди з усмішкою. Він таким нашим друзям сниться. Все про нього нагадує. Донька Олечка бігає. Старенька собака Джесіка під ногами крутиться.

У загиблих Ігоря та Аліни Сохіних залишився 4-річний син Костя. Ігор працював слюсарем п"ятого розряду на "Укртатнафті", Аліна мала спеціальність перукаря.

— Над дитиною ми оформили офіційне опікунство, — каже швагер загиблого Юрій Кирпа, 40 років.

Мер Кременчука Микола Глухов обіцяв допомогти родині загиблих.

— Двічі не потрапив на прийом, — зауважує Кирпа. — Раз мер був на лікарняному. Удруге секретарка не впустила, бо пізно записався.

Обидві родини хочуть, аби судове засідання було відкритим для громадськості.

Зараз ви читаєте новину «Леоніда Нефедовича судитимуть за смерть трьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі