пʼятниця, 23 листопада 2007 18:35

Квитки на поїзди продають без паспорта

Із 21 листопада залізничні квитки купують без пред"явлення документа, що засвідчує особу. За рішенням Кабміну від 14 листопада, документи показуватимуть лише пільговики.

В обід біля каси N3 на вокзалі залізничної станції Полтава-Київська черга з 20 осіб. Інші каси зачинені на перерву. Від віконця відходить 55-річна пенсіонерка Людмила Лучко. Кладе в гаманець квиток та гроші.

— Звичайно, так зручніше, — говорить Людмила Степанівна. — Хоча й народу багато, але я недовго стояла. Обслуговували мене хвилини три.

Лучко взяла квиток до Києва на 10 грудня.

— Боюся, щоб не було як раніше, — каже жінка. — Тоді майже всі квитки зараніє закуповували різні контори. Потім продавали їх із рук за підвищеними цінами. На ньому ж не написано прізвища.

Працівники вокзалу задоволені нововведенням.

— Для касира це суттєва економія часу, — розповідає старший квитковий касир вокзалу Наталія Власенко, 30 років. — Тепер не потрібно друкувати прізвище. Інколи можна було неправильно його набрати. Виникали труднощі з українсько-російським перекладом. Провідникам також стало менше роботи при посадці пасажирів.

Нині замість прізвища та ініціалів у п"ятому рядку квитка — лише пробіл.

Зараз ви читаєте новину «Квитки на поїзди продають без паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі