четвер, 13 листопада 2008 17:22

Квартири подешевшали на кілька тисяч

За останні чотири місяці квартири на вторинному ринку Полтави подешевшали на $5–8 тис.

— Різкого спаду цін немає, — пояснює директор агенції з нерухомості "Володимир" Володимир Андреєв. — Проте якщо на початку літа однокімнатна "хрущовка" коштувала 48–50 тисяч доларів, то тепер її можна купити за 40–45 тисяч. Продавці скидають ціни, але ніхто не купує. Люди ж брали квартири в кредит. А нині кредити на іпотеку зовсім не видають. Інтерес до житла пропав повністю.

Тим, хто має вільні гроші, Володимир Аркадійович радить купувати нерухомість тепер:

— Навряд чи вона буде дешевшати. Будматеріали дорожчають, газ дорожчає, будувати стали менше. І в Полтаві в нас не так багато гарного житла. Хоч оголошень у газетах і багато, але одну й ту ж квартиру продають одночасно кілька агентств. Відбудуться вибори в країні, подорожчає газ — і житло почне дорожчати.

Однокімнатні квартири в Полтаві коштують $40–58 тис., двокімнатні — $51–95 тис., три — $65–120 тис., чотири — $70–250 тис.

Ціни на оренду житла й офісів доки не змінюються. Однокімнатну можна винайняти від 1200 грн, двокімнатну — від 1500 грн. Орендувати офіс у центрі міста можна за $30–40 за кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Квартири подешевшали на кілька тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі