Ексклюзиви
четвер, 14 серпня 2008 17:11

Квартири подешевшали на 3–4 відсотки

За останні два місяці ціни на квартири на вторинному ринку у Полтаві подешевшали на 3–4%.

— Попиту немає, бо населення неплатоспроможне. Нині попит на житло на 80 відсотків менший за пропозицію, — пояснює заступник директора агенції нерухомості "Володимир" Анатолій Гальченко, 47 років. — Банки зробили умови іпотечного кредитування жорсткішими, практично скасували його. Соціальне житло недоступне. Протягом чотирьох місяців ми не провели жодної угоди. З агентств нерухомості йдуть працівники, бо їхня зарплата залежить від купівлі-продажу.

Нерухомістю цікавиться 20% людей, каже Гальченко. Це заможні особи, які шукають собі елітне житло, покращене планування.

— Із ростом офіційного курсу долара житло вже потроху починає дорожчати, — каже Гальченко. — Господарі квартир виставляють ціни у гривнях, прив"язуючи їх до курсу долара. Нині він становить 4,84 гривні за долар. А комерційний — 5,5 гривень.

Однокімнатні квартири у Полтаві коштують $40–60 тис., 2-кімнатні — $57–100 тис., 3-кімнатні — $70–125 тис., 4-кімнатні — $70–250 тис.

Зараз ви читаєте новину «Квартири подешевшали на 3–4 відсотки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути