понеділок, 28 липня 2008 18:31

Ксенію Токар надрукували на марці

  Іменна марка миргородчанки Ксенії Токар. Щоб відправити листа, дівчині потрібно доплачувати 30 копійок, бо нині вартість пересилки зросла до гривні
Іменна марка миргородчанки Ксенії Токар. Щоб відправити листа, дівчині потрібно доплачувати 30 копійок, бо нині вартість пересилки зросла до гривні

Видавництво "Марка України" випустило марку з фото 16-річної Ксенії Токар із Миргорода. Її замовила редакція місцевої молодіжної газети "Валеологія плюс". У виданні дівчина чотири роки працювала кореспондентом.

У середу Ксенія отримала від "Укрпошти" полотно на 22 марки. Марка складається із двох частин. На першій зображено квіти, напис "Україна" і ціна — 70 коп. На другій — фото дівчини та два написи "Миргород" і "Ксенія Токар".

— Я була вражена. Ніколи не сподівалася отримати такий подарунок, — каже Ксенія. — Зробила мамі сюрприз. 26 липня в неї був день народження. Поштою надіслала їй привітання з іменною маркою на конверті.

Подарунок замовляли в середині червня, коли пересилка листа коштувала 70 коп. Нині вартість становить 1 грн. Тож, щоб відправити листа мамі, дівчина до іменної доклеїла ще одну на 30 коп.

Батько Ксенії колекціонує марки, назбирав три альбоми.

— Марка з моїм портретом для нього також стала сюрпризом, — каже Ксенія.

Редакція газети "Валеологія плюс" випуск марки присвятила закінченню школи дівчиною. Кажуть, вона відома у Миргороді. Була членом парламенту школи, де займала посаду міністра інформації. Очолювала молодіжний парламент Миргорода. Була ведучою міського телебачення, проводила міські заходи та концерти.

— Хочу бути вчителем англійської мови, — розповідає Токар. — Це хороша професія. Дітям зараз ніяк без англійської.

Ксенія вступає до лінгвістичного університету в Києві.

Гроші на марку дало Миргородське приватне швейне підприємство "Світлана".

Зараз ви читаєте новину «Ксенію Токар надрукували на марці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі