понеділок, 26 травня 2008 19:21

Кров Леоніда Нефедовича на алкоголь перевірять удруге

Правоохоронці не довіряють результатам аналізу крові 33-річного Леоніда Нефедовича на вміст алкоголю, зробленого кременчуцькими медиками.

Призначено повторну експертизу. Чоловік 5 квітня власним авто "Порш Каєн" збив на смерть 30-річного Юрія та 25-річну Аліну Сохіних, їхнього кума Євгена Брінова, 30 років.

— "Порш Каєн" зараз у сервісному центрі міста Дніпропетровськ. Ми взяли з нього комп"ютерні дані та відправили для розшифровки на завод-виробник у Німеччину, — розповідає Юрій Сулаєв з обласної міліції.

Нині Нефедович у слідчому ізоляторі Полтави. Перебуватиме там до суду. Він відбудеться після отримання результатів експертизи.

— Судмедексперти встановили, що у крові водія не було алкоголю. Такий висновок викликав обурення правоохоронців, слідчого по цій кримінальній справі та прокуратури, — зауважує Сулаєв. — Перевіряємо достовірність цього дослідження. Маємо попереднє зовнішнє заключення медиків. Воно підтверджує, що чоловік був у нетверезому стані. Є свідки.

Сулаєв каже, результати аналізу крові суттєво не вплинуть на статтю, за якою судитимуть Нефедовича. Його можуть ув"язнити на строк від 7 до 12 років. Справу контролює Головне управління МВС області. Якщо повторна експертиза крові виявить порушення, лікарі нестимуть кримінальну відповідальність.

Минулого тижня до міськради Кременчука телефонували із Секретаріату президента. Просили дати координати сиріт — дітей загиблих. Мер Микола Глухов пообіцяв допомогти обом родинам.

Родич загиблих Сохіних 40-річний Юрій Кирпа говорить, що до родини із пропозицією допомогти ніхто не звертався.

— Якби мали дати — дали б. Ми не підемо просити, — обурюється чоловік. Він каже, на похороні люди Нефедовича пропонували допомогу. Переговори з ними ведуть матір та сестра загиблих. Додає, що довкола панує суцільне беззаконня.

В Ігоря та Аліни Сохіних залишився 4-річний син Костянтин. У Євгена Брінова — 5-річна донька.

Зараз ви читаєте новину «Кров Леоніда Нефедовича на алкоголь перевірять удруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі