четвер, 16 жовтня 2008 19:29

Крокодила та ящірок показують безкоштовно

П"ять років у підвалі Полтавського педуніверситету розміщується тераріум. Екскурсії ним проводять безкоштовно. Там живуть нільський крокодил, зелена ігуана, пітон, маїсовий полоз (змія), черепахи та ящірки. Є рідкісна фельзума. У природі її можна зустріти на острові Мадагаскар в Індійському океані.

— Он крокодил нільський, — показує на хижака доцент кафедри біології людини і тварини Олександр Паляниця. Крокодил довжиною з метр, скручений в акваріумі. — Йому мало місця. Хочемо робити нове помешкання. Коли до нас потрапив, був довжиною 25 сантиметрів. За рік виростає на 10. У неволі досягає не більше 3 метрів. Усе залежить від інтенсивності підігріву.

Для шести ящірок агам бородатих, чотирьох леопардових гекон та гекона токі вирощують бананових цвіркунів. Комах можна купити в будь-якому зоомагазині. Звичайними комахами не годують, бо ті можуть бути отруєні хімікатами.

— Ігуана зелена їсть переважно кульбабу, зелене листя та овочі, — каже Паляниця. — Але найбільше полюбляє солодкий сир із родзинками. Єдина серед плазунів може не вилазити з води. Хіба що голову висуне.

Крім тераріуму, в педуніверситеті є акваріум та музей зоології.


Про екскурсію групи від п"яти осіб можна домовитися на кафедрі біології людини і тварини, тел. (05322) 2 28 91.

Зараз ви читаєте новину «Крокодила та ящірок показують безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі