середа, 21 листопада 2007 18:49

Кременчук матиме запас питної води

У Кременчуці завершилися роботи з відбудови додаткового джерела водопостачання — Північної прорізі. Вони тривали чотири роки. На це з місцевого бюджету виділили 3 млн грн. Тут установили систему подвійної очистки питної води.

— Про резерв задумалися, коли 2003-го з кранів потекла вода з підвищеним вмістом домішок, — розповідає начальник міськуправління капітального будівництва Володимир Зибін, 61 рік. — Минулого місяця трапився схожий випадок. Після промивки трубопроводів забруднена вода потрапила до системи водопостачання.

Північна прорізь виникла під час будівництва греблі на Кременчуцькому водосховищі. Це земляна западина, яку заповнили водою. З розвитком промисловості потреба міста у воді зросла. Тому  на Північній прорізі встановили насос та використовували воду для технічних потреб. Коли й цієї рідини не вистачило, збудували водоочисну станцію в селі Червона Знам"янка, що використовує воду з Дніпра.

Добовий запас води в Північній прорізі — 50 тис. куб. м. Нині місто щодоби споживає удвічі більше.

У Кременчуці немає артезіанських свердловин. Бо місто розташоване на гранітних породах.

— Є близько сотні колодязів у дворах багатоповерхівок та два бювети. У них поверхневі води. Їхня якість не влаштовує санепідемстанцію, — пояснює Зибін. — Якщо в місті знову погіршиться якість питної води, можна буде використовувати воду з Північної прорізі.

Зараз ви читаєте новину «Кременчук матиме запас питної води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі